901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Krhke sadne košarice s kremšnitino kremo

7. 8. 2018; 01.00
Avtor: Vesna Meško
sadne kosarice333

foto: Osebni arhiv

Mmmmm, kako čudovito so videti te slastne sadne košarice!

Tudi nam so se zasvetile oči, ko smo na spletu zasledili objavo o barvitih sadnih košaricah. Pripravila jih je ljubiteljska pekarica Tadeja Lesnika, ki v prostem času svoje družinske člane in prijatelje razvaja z dobrotami. Seveda smo jo pocukali za rokav in poprosili za recept.

No, Tadeja je bila ob tem kar malce v zadregi, saj se izdelave sladice ni lotila po strogem receptu. Domiselna ustvarjalka je namreč recept kreativno obarvala in prepletla babičino receptuto za kekse s slastno kremo, s katero se sicer sladkamo pri kremnih rezinah. In rezultat? Izvrstno! Želite recept? Izvolite …

Testo za košarice

  • 600 g moke
  • 300 g margarine
  • 200 g sladkorja
  • 2 jajci
  • pecilni prašek
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • nastrgana limonina lupina (za aromo)

Tadeja je za pripravo košaric uporabila kar babičin recept za krhke piškote. Testo je zamesila, ter pustila počivati v hladilniku približno pol ure. Nato ga je tanko razvaljala, izrezala kroge in z njimi obložila modelčke za košarice, ki jih je poprej premazala z maslom. ''Košarice pečemo največ 10 minut, na temperaturi 180 stopinj Celzija.''

Košarice napolnite s kremo in okrasite s sadjem. foto: Osebni arhiv

Sestavine za kremo

  • 6 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 5 žlic gladke moke
  • 4 žlice jedilnega škroba
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 2 litra mleka

Kako pripraviti kremo?

Penasto vmešajte rumenjake in sladkor, nato dodajte moko in jedilni škrob. Zmesi primešajte sneg iz šestih beljakov, nato pa vse skupaj vmešajte v vroče mleko, ki ste mu poprej dodali vanilij sladkor. ''Da bo tekstura kreme lahka, a dovolj čvrsta, dodajte še nekaj žlic mascarope sirčka in stepene sladke smetane,'' svetuje Tadeja, ki je za nadev košaric po svoje priredila kar recept za kremo kremnih rezin. Če ste torej ljubitelj priljubljenih kremišnit, vam bo okus kreme zagotovo zelo všeč.

Polnjenje slastnih košaric

Zaključek priprave bo seveda najbolj sladek. Ohlajene košarice napolnite s kremo ter okrasite z očesu privlačnim sezonskim sadjem. Tadeja je sladico dopolnila tudi z lističi citronske melise.

 Krasno, kajne? Boste preizkusili Tadejino kulinarično eksperimentiranje?

prejšnji članek
Trik z riževo rokavico: Dojenček bo sadko spal, kot da ste ob njem!
Zdravje
Trik z riževo rokavico: Dojenček bo sadko spal, kot da ste ob njem!
naslednji članek
Longoria po porodu ne hujša, takšna je prišla na premiero
Svet slavnih
Longoria po porodu ne hujša, takšna je prišla na premiero