nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

To so triki ličenja, ki zabrišejo drobne gube

19. 4. 2024; 02.00
Avtor: Z.F.
l_puder

Pozabite na težke pudre, ki so še spomladi poskrbeli za brezhibno polt. foto: Shutterstock

Drobne linije, ki nastanejo zaradi obrazne mimike, so ljubke na pogled. A številne zmotijo. Veste, kako jih prikriti?

Ličenje je odličen način, kako hitro dosežemo lepši, bolj mladosten videz. Znake staranja okrog ust prikrijte s korektorjem, ki je za odtenek svetlejši od barve vaše polti. Na ustnicah pa nosite rdečila ali bleščila, ki vsebujejo svetleče delce. Ti odbijajo svetlobo in učinkujejo bolj mladostno. Okoli oči se proti letom borite z redno uporabo kreme za ta predel. Pri ličenju pa se raje odpovejte pudru v prahu, saj se »usede« v gube in jih še bolj poudari. Raje uporabite tekočo kremno podlago.

Izogibajte se uporabi pudra v prahu. foto: Profimedia

Kreme proti staranju

Redna uporaba krem, ki ustavijo staranje, naredi kožo svetlejšo, bolj gladko in gube manj izrazite. V izdelkih iščite sestavine, kot sta retinol (že v 14 dneh podvoji debelino kože) in »madecassoside«, ki napolni gube. Izvira iz tropske rastline, katere izvlečki tudi pospešujejo celjenje ran.

Nežna masaža

Navpični gubici med obrvmi se lotite s palcem ene roke – pritisnite med obrvi in predel z nežnimi pritiski masirajte 10 minut. Če vas motijo smejalne gube okoli oči: s sredincema obeh rok pritisnite na senca in v krožnih gibih masirajte večkrat na dan – skupaj vsaj 10 minut. Če bi radi prikrili gubice na zgornji ustnici, masirajte predel tik pod konico nosa in nad ustnico. Uporabite kazalec. Eno minuto ga premikajte v smeri urnega kazalca, nato popustite pritisk. Kaj pa guba, ki teče od nosa do kotička ustnic? S kazalcema pritisnite ob obe nosnici in masirajte vsaj pet minut. Če boste tako počeli več tednov zapored, bo guba izginila.

masaža obraza obrez foto: Dreamstime

Skrivnost je v hrani

Strokovnjaki priporočajo uživanje različne hrane, ki preprečuje nastanek gub in vrača koži elastičnost. Mednje spadajo borovnice. Te so bogate z vitaminom C in antioksidanti. Vitamin C pa pripomore k nastajanju kolagena. V svojo prehrano vključite tudi ribje olje, tuno in losos. V njih so maščobne kisline omega 3, ki obnavljajo kožo. Tudi semena sončnic so zelo zdrava, vsebujejo veliko vitamina E. Poleg naštetega je pomembno, da popijete zadostno količino vode in se izogibate slabih razvad, kot so slani prigrizki, kajenje, pitje kave in alkohola.

ličenje, čopič, obrez foto: dreamstime

prejšnji članek
Vesna in Mija Janković skupaj uživali na modni reviji
Moda&Lepota
Vesna in Mija Janković skupaj uživali na modni reviji
naslednji članek
Recept: Zdrav regratov namaz
Moda&Lepota
Recept: Zdrav regratov namaz