zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Pocrkljajte lončnice z bogato hranilno juhico iz banan!

24. 4. 2024; 02.00
Avtor: Vesna Meško
njena juha

Juha iz banan foto: edit: njena.si

Sobne rastline in juhica? Ne, ne šalimo se. Ampak priznajte, sliši se kar simpatično! Vse vam bomo pojasnili, vi pa jo boste po vsej verjetnosti mahnili v kuhinjo. Juhej! Akcija!

Preprost nasvet za zdravje sobnih rastlin

Da so bananini olupki odlično naravno gnojilo, ni nobena skrivnost, morda ste kdaj olupek tudi sami zakopali ob rastlini in tako zemljo obogatili z minerali. Hranilne snovi namreč ne vsebuje le sadno meso banane, tudi v olupku se nahajajo kalij, magnezij, pa vitamina B6 in B12, dušik in fosfor. Da bi z naštetimi elementi bogato nahranili vaše rastline, vam tako ponujamo recept za pripravo hranilne tekočine za zalivanje.

Kako pripraviti bananino juhico?

Najprej si privoščite banane. Več kot boste zaužili, bolj hranilen pripravek boste lahko ponudili rastlinam. Olupke banan sedaj narežite na manjše kose in z njimi napolnite večji lonec. Prelijte jih s hladno vodo in pri srednje nizki temperaturi segrevajte do vretja, zatem ugasnite štedilnik. Olupki bodo med namakanjem v vodo sproščali snovi, zato pustite pripravek stati tekom noči. Tako, to je vse, pred vami je hranljiva tekočina, ki pa seveda ne vpliva pozitivno le na sobne rastline. Spomnite se na pripravek tudi v toplejših mesecih in pripravite večjo količino za vrtnine in balkonsko cvetje.

Delovanje

Zdaj vas najbrž zanima, kako bananina juhica deluje, kajne? Tekom postopka priprave so se v vodo razpustili minerali in elementi, ki pomembno vplivajo na zdravje rastlin. Naštete hranljive snovi v pripravku pospešujejo rast in cvetenje rastlin, krepijo korenine, steblo, liste ter splošno odpornost rastline, prav tako spodbujajo fotosintezo, zmanjšujejo venenje, pomagajo pri preprečevanju bolezni in so koristne pri boju proti škodljivcem.

Ne zavrzite bananinih olupkov foto: Pexels

Shranite olupke foto: Pexels

Olupke banan narežite na manjše kose. foto: Pexels

prejšnji članek
Pot do lepega telesa: Pravila, ki jih ne gre spregledati
Zdravje
Pot do lepega telesa: Pravila, ki jih ne gre spregledati
naslednji članek
Slovenski dan brez zavržene hrane: Kako pri vas doma ravnate s hrano?
Zdravje
Slovenski dan brez zavržene hrane: Kako pri vas doma ravnate s hrano?
#obraziavenija
obraziavenija