zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Popova novinarka Žana Vertačnik zasebno: Ventile sprostim s športom

25. 4. 2024; 09.00
Avtor: Vesna Meško
žana-vertačnik

Žana Vertačnik foto: POP TV

Žano poznamo kot POP TV-jevo novinarko, kakšna pa je v domačem okolju, ko na pragu strese z ramen profesionalno držo in stopi v svoj zasebni svet?

Žana Vertačnik je nase udarneje opozorila s poročanjem iz prve bojne linije poplavljenih območij. Televizijska novinarka, ki se kot poročevalka odlično znajde na spolzkem političnem parketu, je v zasebnem življenju preprosta mlada ženska, ki uživa v naravi in trenutkih, ko se umakne od vrveža.

»Tudi ko se po sedmi uri zvečer na naši Kranjčevi »odštempljam« in grem v proste dneve, ne neham biti novinarka. Bi pa rekla, da sem ob tem tudi povsem običajna še-zdaleč-ne-30-letnica (smeh). In kakšen dan sem tudi zelo, zelo rada izolirana od vseh in vsega. V udobju svojega doma, s knjigo v roki in mojim krasnim zelenjem pred očmi,« nam zaupa Žana, ki na svet tudi v oblačnih dneh gleda z vedrino, saj ne sodi med tiste, ki se s pesimizmom ozirajo v prihodnost.

»Sem večna optimistka! Življenje nam vseskozi nastavlja ovire in postavlja izzive, zakaj bi si ga oteževali še sami in se v naprej obremenjevali s črnimi scenariji, do katerih najverjetneje sploh ne bo prišlo?«

Žana Vertačnik foto: POP TV

Žana sicer pravi, da ni nikoli živčna.Je to šala? In če ni, kako ji to uspe? »Flegmatik v meni je kar trdovraten (smeh) in glede na naš poklic, ki nas vseskozi potiska v stresne in nepoznane situacije, sem za to zelo hvaležna. Absolutno me kdaj tudi kaj vznemiri, vendar navzven to res redko pokažem. Ventile sprostim s športom,« nam svoj anti stresni recept razkrije novinarka, ki jo zelo rada mahne v hribe. »V Ljubljani najraje zavijem v Polhograjsko hribovje, Grmada in Tošč sta krasna v vseh letnih časih.«

Kaj pa ko se odpravi na obisk domov, na Koroško? Mama jo verjetno kaj hitro posede za mizo in pocrklja z domačo kuho? »Ko sem na Koroškem, v ranih jutrih sopiham na našo najlepšo Uršljo goro, zelo rada se na vrh odpravim prav z mamo. Njena kuha pa velikokrat priroma tudi do Ljubljane, za kar sem zelo hvaležna, hvala, mama!« se toplo nasmeji Žana, ki je hvaležna, da ima tako skrbno mamo, čeprav ji ni vseeno, da si zaradi nje nemalokrat preveč beli glavo. »Več ur spanca sem ji že vzela z raznoraznimi podvigi. Ampak gre na bolje, mislim, da bi tudi ona pritrdila,« smeje se zaključi novinarka.

prejšnji članek
Gadi tokrat presenetili s pesmijo in podobo
Svet slavnih
Gadi tokrat presenetili s pesmijo in podobo
naslednji članek
Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje
Resničnostni šovi
Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje
#obraziavenija
obraziavenija