franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zrezki s pomladno zelenjavo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zrezki s pomladno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
koleraba
korenčkov
janeževa gomolja
mladega graha v stroku
olivnega olja
sladkorja
soli
popra
mešanih zelišč (npr. provansalskih)
telečji zrezki (po 150 g)
margarine
sesekljanega žajblja
nastrgane limonine lupine
kremnega sira

Opis

kkoleraba, korenček, mladi graha v stroku, telečje meso

Priprava

Kolerabo in korenje ostrgamo, janež in grah očistimo. Kolerabo, korenje in janež narežemo na koščke. Zrezke oplaknemo z mrzlo vodo in osušimo.

V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem podušimo zelenjavo. Začinimo s sladkorjem, soljo in poprom in še 15 minut dušimo. Preostalo olje segrejemo v drugi ponvi in tam popečemo zrezke.

Margarino zmešamo z žajbljem in začinimo s soljo, poprom in limonino lupino. Kremni sir in zelišča vmešamo med zelenjavo, margarino pa namažemo po zrezkih. Ponudimo z mladim krompirjem.