Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Žepki s piščancem in jajčevci

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Žepki s piščancem in jajčevci
Sestavine
Št. oseb
na tenko zvaljanega testa za pico
piščančjega fileja
jajčevca
drobne čebule
do 2 žlici olja
soli in popra
sesekljanega peteršilja
jajce
nastrganega parmezana

Opis

Sestavine za 4 do 6 oseb: testo za pico, piščančji file, jajčevec, parmezan...

Priprava

Meso in jajčevec narežemo na en centimeter velike kocke, čebulo na drobno sesekljamo. V ponvi na olju prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo kocke mesa in jajčevca, solimo in popramo. Mešamo in pražimo približno deset minut ter pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo odvijemo in z obodcem izrežemo približno 12 centimetrov velike kroge. Mesu primešamo peteršilj, rahlo stepeno jajce in parmezan. Na vsak krog testa damo eno žlico nadeva, testo prepognemo in robove s konicami vilic dobro stisnemo, da se zlepijo in nadev ne bo uhajal.

Žepke zložimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jih pečemo približno dvajset minut, da se zlato in hrustljavo zapečejo.