nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zelenjavni kari s stročjim fižolom in cvetačo

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavni kari s stročjim fižolom in cvetačo
Sestavine
Št. oseb
stročjega fižola
majhna glava cvetače
baby korenčka (lahko zamrznjenega)
mlade čebulice ali 1 čebula
rdeč čili
olja ali masla
kurkume
nastrganega ingverja
kumina (azijska začimba)
žafranovih nitk
soli
popra
tekočega jogurta
sesekljanega svežega koriandra ali peteršilja

Opis

stročji fižol, cvetača, korenje

Priprava

Zelenjavo očistimo, cvetačo razdelimo na cvetke, fižol narežemo na koščke. Čebulice z zelenjem vred zrežemo na koleščke, če uporabimo čebulo, jo narežemo na lističe. Čili na drobno zrežemo. Fižol, cvetačo in korenček v vreli slani vodi kuhamo 5 minut.

V posodi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo čili, kurkumo, ingver in kumin, premešamo, nato dodamo čebulico in jo malo popražimo, da se zmehča. Zelenjavo s penovko poberemo iz vode in jo damo v posodo, solimo in popramo ter mešamo in pražimo 1 minuto. Nato prilijemo malo vode od kuhanja zelenjave, dodamo žafran in pokrito dušimo še toliko časa, da se fižol skuha.

Nazadnje jedi primešamo jogurt in na blagem ognju kuhamo še 2 minuti, odstavimo in potresemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.