sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki
Sestavine
Št. oseb
pora
večja rdeča korenčka
večja rumena korenčka
koren pastinaka ali 1/4 gomolja zelene
manjši koromač
olivnega olja
masla
instantnega pšeničnega zdroba
moke
debelo jajce
soli
popra
zelenjavna ali kokošja jušna kocka

Opis

por, korenček, koromač,

Priprava

Zelenjavo očistimo, vse koreničje narežemo na kot vžigalice tanke paličice, por na koleščke, koromač prerežemo in narežemo na lističe. V skledici dobro zmešamo 1 žlico masla, zdrob, moko, jajce in 1/4 žličke soli ter pustimo stati 15 minut.

V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo por, koreničje in koromač, solimo in popramo ter na zmernem ognju mešamo in pražimo nekaj minut. Ko se zelenjava malo zmehča, prilijemo 1,5 l vroče vode, dodamo jušno kocko in zavremo. V vrelo juho zakuhamo žličnike, kuhamo 5 minut, odstavimo in pustimo še 5 minut počivati.