sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Zarebrnice z gobami in krompirjem

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zarebrnice z gobami in krompirjem
Sestavine
Št. oseb
telečje zarebrnice (po želji lahko tudi svinjske)
mešanih gob
bela čebula
korenčka
češnjevih paradižnikov
manjših krompirjev
olja
sladke smetane
majarona
soli
popra

Opis

Zarebrnice z gobami in krompirjem

Priprava

Gobe očistimo in narežemo. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček in krompir olupimo in narežemo na paličice oziroma na kose.

V primerno veliki široki posodi ali ponvi na vročem olju najprej popečemo zarebrnice, jih solimo in popramo. Nato dodamo čebulo, gobe, korenje in krompir, pražimo in mešamo 5 minut.

Nato dodamo paradižnik in majaron, solimo in popramo, prilijemo 1 do 2 dl vrele čiste juhe ali vode in pokrito dušimo še 15 do 20 minut. Na koncu, ko voda povre, primešamo smetano in pregrejemo ter takoj postrežemo.