sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Zapečene slive pod sladkim pokrovom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečene slive pod sladkim pokrovom
Sestavine
Št. oseb
rdečih sliv ali ringloja
sladkorja v prahu
limoninega soka
moke
kristalnega sladkorja
pecilnega praška
stepeno jajce
pinjenca
stopljenega masla

Opis

slive, moka, jajca

Priprava

Slive umijemo, jim odstranimo koščice in prepolovimo ali narežemo na četrtine. V skledi jih zmešamo s sladkorjem v prahu, limoninim sokom in 25 g moke. Pečico ogrejemo na 190 stopinj in namastimo porcelanast ali steklen pekač. Maslo stopimo in pustimo, da se ohladi.

V drugi skledi zmešamo 225 g moke, 75 g kristalnega sladkorja in pecilni prašek. Vmešamo stepeno jajce, pinjenec in stopljeno maslo. Miksamo toliko časa, da dobimo mehko zmes. Slive stresemo v namaščen pekač, z žlico zajemamo testo in ga v kupčkih naložimo na slive tako, da niso popolnoma prekrite.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se kupčki testa zlato zapečejo. Sladico postrežemo še toplo in po želji zraven ponudimo stepeno sladko smetano.