franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zapečen krompir z zelenjavo in s štirimi siri

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečen krompir z zelenjavo in s štirimi siri
Sestavine
Št. oseb
velikega mladega krompirja
masla
velika sesekljana rdeča čebula
pretlačen česen
moke
mleka
artičok, vloženih v slanico
na grobo naribanega korenčka in gomoljne zelene
na grobo naribanega grojerja ali ementalca
naribanega dimljenega sira
gorgonzole ali podobnega sira s plesnijo
rezinic tofuja
nastrganega parmezana
svežega timijana
soli
popra
svežega timijana za okras

Opis

mlad krompir, maslo, čebula, česen, moka, artičoke, siri

Priprava

Dobro umit neolupljen krompir narežemo na četrtine in v slani vodi kuhamo 10 minut. V ponvi stopimo maslo, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo 2 minuti.

Nato dodamo moko, premešamo, prilijemo mleko, solimo in popramo, zavremo in ves čas mešamo. Dodamo še na četrtine narezane artičoke, korenček in zeleno, timijan in polovico od vsake vrste sira, dobro premešamo in odstavimo.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V namaščen pekač damo dobro polovico krompirja, na krompir damo kuhano zmes zelenjave in sira, pokrijemo s preostalim krompirjem in sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Jed okrasimo z vršički timijana in postrežemo.