volodimir zelenski, oleksander sirski
Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina potrebuje manj vojakov, kot se je zdelo

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Vložene pečene paprike

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Vložene pečene paprike
Sestavine
Št. oseb
podolgovatih rdečih paprik
česna
popra v zrnju
soli
sladkorja
kisa

Opis

podolgovate rdeče paprike, česen, kis...

Priprava

Paprike zložimo v pekač in jih v pečici pečemo toliko časa, da kožica dobi večje črne madeže. Pekač pokrijemo s folijo in pustimo, da se paprike ohladijo, nato jih zlahka olupimo in jim odstranimo peclje in semena.

V posodi zavremo 2 l vode, sol, sladkor in kis. Pečene paprike, rezine česna in poper zložimo v kozarce, zalijemo z vrelim zavretkom in kozarce takoj zapremo.

Nato kozarce damo v pekač in jih v pečici, ogreti na 150 stopinj, pasteriziramo 30 minut. Tako pripravljeno papriko lahko ponudimo k narezku, mesu na žaru ali dodamo različnim kuhanim solatam iz žit, riža ali testenin.