901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Trakci omlete s popečeno zelenjavo

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Trakci omlete s popečeno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
jajc
jedilnega škroba
(zvrhana) nastrganega parmezana
sesekljanega peteršilja
sesekljanega drobnjaka in bazilike
masla
olja
češnjevih paradižnikov
majhne zelene bučke
majhne čebule
česna
soli in popra
balzamičnega kisa

Opis

jajca, parmezan, peteršilj, češnjev paradižnik...

Priprava

Češnjeve paradižnike prepolovimo ali narežemo na četrtine, bučko narežemo na koleščke. Čebulo narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo ali pretlačimo.

V skledi stepemo jajca, škrob in parmezan, primešamo peteršilj, drobnjak in baziliko. V ponvi na stopljenem maslu spečemo omlete, jih pustimo, da se ohladijo, in jih narežemo na trakove.

V ponvi nato segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter malo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo paradižnike in bučko, solimo in popramo, mešamo in pražimo še približno 8 minut. Nato odstavimo, zmešamo s trakovi omlete, pokapljamo z balzamičnim kisom in še toplo ali hladno postrežemo.