Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Telečja rižota z mlado zelenjavo

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Telečja rižota z mlado zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižoto
do 500 g na kocke narezane teletine
mini korenčkov (lahko zamrznjenih)
(steblo) pora
listov kitajskega zelja
masla
olivnega olja
suhega belega vina
soli in popra

Opis

riž za rižoto, teletina, korenček, kitajsko zelje....

Priprava

Por očistimo in na drobno zrežemo, zelje narežemo na trakove. V posodi segrejemo olje in 1 žlico masla, dodamo koščke mesa, mešamo in pražimo nekaj minut. Prepraženemu mesu dodamo por, korenčke in zelje, solimo in popramo, naprej mešamo in pražimo, da se por zmehča.

Nato dodamo riž, premešamo, zalijemo z vinom in počakamo, da to izpari. Najprej prilijemo samo toliko vrele vode, da ta riž prekrije, nato med kuhanjem postopoma prilivamo vrelo vodo in vsakokrat premešamo, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha.

Ko je riž pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo še 1 žlico masla in pokrito pustimo kakšno minuto, nato rižoto takoj postrežemo.

#nasazenazenska
nasazenazenska