Vroče ta hip

Svedri z mesnimi cmočki Uredi recept

Ogledov: 1622

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 1 h

Kratek opis

klobase (pečenice ali podobne), belo vino, paradižnik, parmezan...

Sestavine
3 kosi svežih klobas (pečenice ali podobne)
1 kos velike čebule
1 strok česna
3 žlice olja
2 žlici moke
1 dl belega vina
1 kos korenčka
450 g na grobo nasekljanega olupljenega paradižnika (iz pločevinke)
1 kos lovorovega lista
2 žlički timijana
1 ščepec soli in popra
4 žlice na grobo naribanega parmezana
Priprava
  • 1 Mesno maso sproti iztiskamo iz črev in oblikujemo v majhne kroglice ter jih povaljamo v moki. Čebulo na drobno sesekljamo, česen pretlačimo, korenček na drobno naribamo.
  • 2 V posodi na olju najprej prepražimo čebulo, da postekleni. Čebuli dodamo česen in mesne kroglice ter jih popečemo z vseh strani. Nato prilijemo vino ter mešamo, da izpari.
  • 3 Dodamo še nariban korenček, na grobo nasekljan paradižnik, lovorov list in timijan. Pokrito dušimo 30 minut, če je potrebno, prilijemo malo vroče vode ter po okusu solimo in popramo. Nazadnje testenine in omako razdelimo na krožnike ter potresemo z na grobo naribanim sirom.

Podobni recepti