900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Špageti z neapeljsko mesno omako

Čas priprave:

3 h 30 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Špageti z neapeljsko mesno omako
Sestavine
Št. oseb
govedine v kosu
na drobno zrezane slanine
olja
večje čebule
rdečega vina
paradižnikove kaše
sveže ali 1 ščep posušene bazilike
soli

Opis

govedina, slanina, paradižnikova kaša...

Priprava

V primerno veliki posodi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano slanino in sesekljano čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo cel kos govedine in ga s kuhalnico obračamo, da se z vseh strani na hitro popeče.

Prilijemo 2 dl vroče vode in pokrito kuhamo toliko časa, da se voda pokuha. Nato prilijemo vino, meso obrnemo in počakamo, da vino izpari. Dodamo paradižnikovo kašo, baziliko in 1/2 žličke soli, prilijemo še 2 dl vroče vode, premešamo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 3 ure.

Med kuhanjem omako večkrat premešamo, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode in dosolimo. Nazadnje testenine prelijemo z omako, meso pa narežemo in ponudimo posebej kot glavno jed.