Vroče ta hip

Špageti z neapeljsko mesno omako Uredi recept

Ogledov: 4058

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 3 h

Skupaj: 3 h 30 min

Kratek opis

govedina, slanina, paradižnikova kaša...

Sestavine
600 g govedine v kosu
40 g na drobno zrezane slanine
2 žlici olja
1 kos večje čebule
1.5 dl rdečega vina
600 g paradižnikove kaše
1 vejica sveže ali 1 ščep posušene bazilike
1 ščepec soli
Priprava
  • 1 V primerno veliki posodi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano slanino in sesekljano čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo cel kos govedine in ga s kuhalnico obračamo, da se z vseh strani na hitro popeče.
  • 2 Prilijemo 2 dl vroče vode in pokrito kuhamo toliko časa, da se voda pokuha. Nato prilijemo vino, meso obrnemo in počakamo, da vino izpari. Dodamo paradižnikovo kašo, baziliko in 1/2 žličke soli, prilijemo še 2 dl vroče vode, premešamo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 3 ure.
  • 3 Med kuhanjem omako večkrat premešamo, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode in dosolimo. Nazadnje testenine prelijemo z omako, meso pa narežemo in ponudimo posebej kot glavno jed.

Podobni recepti