Vroče ta hip

Široki rezanci po piemontsko Uredi recept

Ogledov: 4110

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 1 h

Skupaj: 1 h 30 min

Kratek opis

govedina, teletina, šunka, suhe gobe...

Sestavine
250 g zmlete govedine
100 g zmlete teletine
50 g bolj mastne šunke
2 rezini pancete
1 žlica olja
25 g masla
1 pest suhih gob
1 kos manjše čebule
1 kos korenčka
1 kos stebla belušne zelene
1 strok česna
1 kos lovorovega lista
1 ščepec timijana
1 ščepec majarona
1 ščepec soli in popra
1 dl rdečega vina
2.5 dl paradižnikove kaše
1 žlička paste iz tartufov ali olja s tartufi (po želji)
50 g nastrganega parmezana
Priprava
  • 1 Gobe namočimo v topli vodi in pustimo stati vsaj 20 minut. Šunko, panceto in čebulo na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo na drobno sesekljano šunko, panceto in čebulo. Mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni.
  • 2 Dodamo cel olupljen strok česna, korenček in zeleno, ožete in sesekljane gobe ter obe vrsti mesa. Mešamo in pražimo nekaj minut, da se meso razdrobi. Dodamo še lovorov list, timijan in majaron, sol in poper, prilijemo vino, premešamo in počakamo, da izpari.
  • 3 Mesni omaki primešamo paradižnikovo kašo in na blagem ognju kuhamo še najmanj 1 uro. Nazadnje primešamo pasto iz tartufov ali tartufovo olje in z omako prelijemo kuhane in dobro odcejene jajčne rezance.

Podobni recepti