1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Rižota z mesom in zelenjavo

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota z mesom in zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
puranjega fileja ali stegna
bele čebule
rdeča in 1 rumen korenček
stebla belušne zelene
šampinjonov
olja
italijanskega riža za rižote
vroče čiste kokošje ali zelenjavne juhe
masla
sesekljanega peteršilja
sesekljanega drobnjaka

Opis

puranji file ali stegna, belušna zelena, šampinjoni, italijanski riž za rižote...

Priprava

Meso narežemo na manjše kocke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček olupimo in narežemo na paličice, tanke kakor vžigalice, zeleno sesekljamo, šampinjone narežemo na lističe.

V posodi na olju najprej prepražimo čebulo in kocke mesa, ko čebula postekleni in meso spremeni barvo, dodamo korenje, zeleno in šampinjone, solimo in popramo. Naprej pražimo in mešamo nekaj minut, da se zelenjava zmehča.

Nato dodamo riž, premešamo, prilijemo vročo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 15 minut. Med kuhanjem postopoma prilivamo vročo juho, da je riž ves čas vlažen. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in pokrito pustimo stati 3 minute. Nazadnje primešamo peteršilj in drobnjak ter takoj postrežemo.