gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Rezanci z bučo in mocarelo

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci z bučo in mocarelo
Sestavine
Št. oseb
kodravih rezancev
očiščene buče
mladi čebulici z zelenjem
olivnega olja
soli
popra
zdrobljenega žajblja (po želji)
mocarele
nastrganega parmezana

Opis

buča, rezanci, mocarela

Priprava

Bučno meso narežemo na kockice, čebulici z zelenjem vred na drobno zrežemo. Mocarelo narežemo na kockice. Pristavimo lonec z vodo za kuhanje testenin, ko voda zavre, solimo.

V ponvi s premazom proti prijemanju segrejemo olje, dodamo čebulico in bučo, solimo in popramo, dodamo žajbelj ter mešamo in pražimo približno 5 minut. Nato prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo še toliko časa, da se buča zmehča. Nazadnje dodamo kockice mocarele in pustimo, da se začne topiti.

Rezance stresemo v lonec z vrelo vodo in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo in stresemo k buči, premešamo, potresemo s parmezanom in še vroče razdelimo na krožnike.