Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Raca z okusom pomaranče

Čas priprave:

3 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Raca z okusom pomaranče
Sestavine
Št. oseb
2 kg težka raca
pomarančnega likerja
velike neškropljene pomaranče
korenčka
2 cm dolg košček sveže ingverjeve korenine
svež ananas ali 1 pločevinka rezin
belega popra
zdrobljenega rdečega popra
soli
večja bela čebula
olja

Opis

raca 2 kg, pomarančni liker, pomaranče

Priprava

Očiščeno raco solimo in popramo, prelijemo s pomarančnim likerjem in damo za 1 uro na hladno. Pomaranče dobro umijemo z vročo vodo, eno neolupljeno narežemo na koleščke, druge olupimo, lupino na drobno zrežemo, meso razrežemo na koščke. Korenje in ingver olupimo in narežemo. Za nadev zmešamo pomarančno meso, narezano lupino, korenje, ingver in 2 na kocke narezani rezini ananasa in rdeči poper.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Čebulo olupimo, narežemo in popražimo na 1 žlici olja. Raco napolnimo z nadevom in odprtino zašijemo ali spnemo z zobotrebci. Na dno pekača damo popraženo čebulo, nanjo položimo raco, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 80 minut (po 20 minut za vsakih 500 g race).

Med pečenjem raco obrnemo in polijemo z maščobo, ki se je nabrala na dnu. Približno 20 minut pred koncem pečenja raci priložimo koleščke pomaranče in rezine ananasa.