favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Porova rižota z jetrci

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Porova rižota z jetrci
Sestavine
Št. oseb
večjega pora
korenčka
puranjih ali telečjih jetrc
do 300 g riža za rižote
olivnega olja
masla
brendija (po želji)
vroče juhe
soli in popra
sesekljanega peteršilja

Opis

por, puranja ali telečja jetrca, riž za rižote, peteršilj...

Priprava

Por narežemo na čim tanjše koleščke, korenček na grobo naribamo, jetrca narežemo na koščke. V posodi na olju in 1 žlici masla najprej popražimo jetrca. Ko jetrca spremenijo barvo, jih poškropimo z brendijem, premešamo, dodamo por in korenje ter naprej pražimo in mešamo nekaj minut.

Ko se por zmehča, vendar ne sme porumeneti, dodamo riž, premešamo in prilijemo približno 3 dl vroče juhe. Pokrito dušimo in postopoma prilivamo vročo juho, da je riž ves čas vlažen.

Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo še 1 žlico masla, po okusu dosolimo in popramo ter pokrito pustimo počivati nekaj minut. Nazadnje rižoto potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.