Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Porova pita s sirom feta

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Porova pita s sirom feta
Sestavine
Št. oseb
debeli stebli pora
jajca
moke
mleka
sira feta
sesekljanega koprca
soli
popra
masla za pekač

Opis

por, jajca, moka, mleko, sir feta

Priprava

Por očistimo in narežemo na približno 2 cm debele kolobarje, zložimo jih v ponev, prilijemo za prst vode, solimo in kuhamo 3 minute. Okrogel pekač ali tortni model s premerom 20 cm namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Jajca stepemo s soljo in poprom, primešamo moko, ko je zmes gladka, med mešanjem prilijemo še mleko. Približno polovico zmesi vlijemo v pekač, na testo zložimo koleščke odcejenega pora in prelijemo z drugo polovico testa. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 50 minut. Pito jemo še toplo ali mlačno.