Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Polnjeni sveži paradižniki s tunino in olivami

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjeni sveži paradižniki s tunino in olivami
Sestavine
Št. oseb
čvrsti paradižniki na vejici
pločevinka tunine v slanici
črnih oliv brez koščic
olivnega olja
limoninega soka
svežega sesekljanega peteršilja
zrezanega drobnjaka (po želji)
soli
popra

Opis

čvrsti paradižniki na vejici, tunina v slanici, črne olive....

Priprava

Paradižnikom odrežemo vrh s pecljem, nato z žličko izdolbemo semena, notranjost posolimo in obrnjene paradižnike postavimo na krožnik, da se odcedijo.

Tunino odcedimo, stresemo v skledo, z vilicami jo nadrobimo, dodamo narezane olive, peteršilj in drobnjak, olje in limonin sok ter premešamo, po okusu dosolimo in popramo. Odcejene paradižnike napolnimo s pripravljenim nadevom, pokrijemo s kapicami in ponudimo.