franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Pita s slanino in papriko

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita s slanino in papriko
Sestavine
Št. oseb
moke
margarine
zelene paprike
rdeče paprike
na kocke narezane mesnate slanine
olja
jajca
rumenjak
mleka
moke
nastrganega parmezana
soli
popra

Opis

zelena in rdeča paprika, mesnata slanina, jajca, parmezan

Priprava

Plitev pekač namažemo z maščobo in potresemo z moko. Moki dodamo ščep soli in na kockice narezano margarino ter maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak, ki smo ga zmešali z 2 žlicama vode, in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo in damo v pripravljen pekač ter postavimo za 30 minut v hladilnik.

Papriko očistimo in narežemo na kvadrate. V ponvi najprej brez maščobe prepražimo slanino, nato jo preložimo na krožnik, da se ohladi. V isto ponev damo olje, dodamo papriko, prilijemo nekaj žlic vode, solimo in popramo ter pokrito dušimo 5 minut. Ko se paprika zmehča, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Jajca in moko dobro zmešamo, solimo, nato med mešanjem prilijemo mleko. Testo najprej potresemo s parmezanom, obložimo s prepraženo slanino in ohlajeno papriko ter prelijemo z jajčno zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico, pito najprej 20 minut pečemo s spodnje strani, nato pa še približno 20 minut z obeh strani.