kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja obara z zelenjavo, gobicami in smetano

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja obara z zelenjavo, gobicami in smetano
Sestavine
Št. oseb
cel piščanec, razrezan na 8 kosov
manjše čebule
gomolja zelene
korenčka
mladega stročjega fižola
šampinjonov
zelene bučke
olja
soli in popra
svežega ali 1/2 žličke posušenega majarona
sladke smetane
škroba

Opis

piščanec, čebula, gomolj zelene, stročji fižol...

Priprava

Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo. Zeleno narežemo na kockice, korenček na koleščke, šampinjone na lističe. Bučko po dolgem razrežemo na 4 dele in nato na koščke.

V visoki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in kose piščanca, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni in meso spremeni barvo. Nato dodamo zeleno, korenje, fižol in šampinjone ter naprej mešamo in pražimo 2 minuti. Solimo in popramo, prilijemo od 3 do 4 dl vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut, da je meso mehko.

Dodamo še bučko in majaron. Smetano in škrob gladko zmešamo, dodamo obari, kuhamo še 3 minute in odstavimo. Nazadnje jed potresemo s svežimi majaronovimi lističi.

#obraziavenija
obraziavenija