Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja bedra v kislo-sladki omaki

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja bedra v kislo-sladki omaki
Sestavine
Št. oseb
zelo veliki ali 4 manjša piščančja bedra
stebelne zelene
korenčki
soli
popra
masla
rdečega vina
čiste kurje juhe
lovorov list
rožmarina
mlade čebulice ali 2 tanjša pora
šampinjonov
limoninega soka
žlice medu (lahko sladkorja)
vinskega kisa

Opis

piščančja bedra, korenček, gobe

Priprava

Zeleno in korenje ostrgamo in narežemo na paličice. Meso umijemo, osušimo in natremo s popram. Pečico ogrejemo na 220 stopinj.

V pekaču stopimo maslo, vanj zložimo bedra in jih po obeh straneh zlato popečemo, šele nato jih posolimo, dodamo narezano korenje in zeleno ter popražimo. Nato prilijemo vino in juho ter z lopatico postrgamo po dnu pekača. Dodamo lovor in rožmarin, pokrijemo, damo v ogreto pečico in pečemo 45 minut.

Medtem šampinjone očistimo, prerežemo in poškropimo z limoninim sokom, da ne potemnijo. Čebulice ali por očistimo in narežemo na 3 cm dolge koščke. Ko je meso že skoraj mehko, pekač odkrijemo, dodamo gobe in čebulice in pečemo še 15 minut. Nazadnje omaki primešamo še med ali sladkor in kis, po okusu dosolimo in popramo.