Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Pehtranovi štruklji

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pehtranovi štruklji
Sestavine
Št. oseb
zavitek vlečenega testa
svežega pehtrana
sladke smetane
debeli jajci
pšeničnega zdroba
soli
sladkorja
masla
belih drobtin

Opis

vlečeno testo, pehtran, sladka smetana

Priprava

Pehtranove lističe osmukamo z vejic in jih sesekljamo. Beljaka in sol stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi zmešamo rumenjaka s sladkorjem, smetano in zdrobom ter pustimo stati 10 minut, da se zdrob malo napne, nato z lopatico previdno vmešamo beljakov sneg.

Čist prtič zmočimo, ožamemo in razgrnemo po delovni površini. Diagonalno na smer niti položimo liste testa tako, da se delno prekrivajo. Približno 2/3 površine testa namažemo z nadevom, potresemo z nasekljanim pehtranom in zvijemo. Štrukelj dobro zavijemo v prtič in konce zavozlamo.

V veliki posodi zavremo približno 3 l vode in jo solimo. Štrukelj v prtiču položimo v vrelo vodo, pokrijemo in kuhamo 25 minut. Kuhan štrukelj vzamemo iz vode in ga dobro odcedimo, nato ga odvijemo, narežemo in potresemo s prepraženimi drobtinicami.