Vroče ta hip

Pečena pašteta z gobami in šunko Uredi recept

Ogledov: 233

Za koliko oseb: 10 oseb

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 45 min

Skupaj: 1 h 15 min

Kratek opis

Sestavine za podolgovat model: puranja ali piščančja jetrca, bela žemlja, zrezani šampinjoni, šunka....

Sestavine
400 g puranjih ali piščančjih jetrc
1 kos bele žemlje
3 kosi jajc
1 dl mleka
40 g masla
2 žlici sesekljanega peteršilja
1 kos čebule
150 g na drobno zrezanih šampinjonov
100 g na kockice narezane šunke
1 ščepec muškatnega oreščka
1 žlička soli
1 ščepec popra
Priprava
  • 1 Jetrca narežemo na lističe. žemljo narežemo na kocke, v skledi z metlico stepemo jajca in mleko, dodamo kockice žemlje in pustimo, da se namoči. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi stopimo 20 g masla, dodamo čebulo in jo svetlo prepražimo.
  • 2 Jetrca, zmes jajc in žemlje, prepraženo čebulo in peteršilj zmiksamo. Nato v isti ponvi stopimo 20 g masla, dodamo na drobno zrezane šampinjone in kockice šunke, pražimo in mešamo približno 10 minut, solimo in popramo. Zmiksani jetrni zmesi primešamo šampinjone, muškatni orešek, dosolimo in popramo.
  • 3 Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Podolgovat model namažemo z maslom in vanj stresemo pripravljeno zmes. Model postavimo v pekač in damo v pečico ter na dno pekača nalijemo toliko vode, da sega do polovice višine modela s pašteto. Pečemo 45 minut. Ko je pašteta pečena, jo pustimo v modelu, da se ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in narežemo.

Podobni recepti