Vroče ta hip

Paradižnikova omaka z bučkami Uredi recept

Ogledov: 527

Za koliko oseb: 8 oseb

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 15 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

paradižnik, korenček, bučke....

Sestavine
1 kg zrelega paradižnika
3 kosi mlade čebulice ali 1 čebula
1 kos korenčka
1 kos (1 steblo) beljene zelene
2 kosa mladih zelenih bučk
3 žlice olivnega olja
0.5 žličke sladke paprike
1 ščepec soli in popra
2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava
  • 1 Paradižnik za nekaj minut potopimo v vrelo vodo, nato ga olupimo in nasekljamo. Čebulice in zeleno na drobno sesekljamo, korenček naribamo. Bučki po dolžini razrežemo na 4 dele, nato narežemo na rezinice.
  • 2 V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, zeleno in korenček, mešamo in pražimo nekaj minut, vendar čebulica ne sme porjaveti. Nato dodamo paradižnik, sladko papriko, solimo in popramo. Naprej mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo koščke bučke, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut.
  • 3 Ko je omaka kuhana, jo odstavimo in vmešamo peteršilj. Ponudimo jo kot začetno jed s koruznimi njoki, s krompirjevim pirejem, dušenim rižem, testeninami ali kot prikuho k mesu.

Podobni recepti