zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Mineštra z bučo, porom in brokolijem

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mineštra z bučo, porom in brokolijem
Sestavine
Št. oseb
očiščene buče
gomoljne zelene
večjega krompirja
stebla pora
(1 skodelica) cvetkov brokolija
olivnega olja
masla
soli in popra
čiste juhe ali 2 jušni kocki
kisa

Opis

očiščena buča, rezine gomoljne zelene, krompir, por...

Priprava

Bučo, zeleno in krompir na grobo naribamo, por zrežemo na rezinice. V loncu segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo por, mešamo in pražimo, da se malo zmehča. Nato dodamo naribano bučo, zeleno in krompir, malo posolimo, popramo ter na blagem ognju naprej mešamo in pražimo nekaj minut.

Prilijemo 1 l vroče vode in juho (če uporabimo jušni kocki, prilijemo še 5 dl vode več), zavremo in pokrito kuhamo še 20 minut. Nazadnje dodamo cvetke brokolija, kuhamo še 5 minut, odstavimo in primešamo kis. Najlepše je, če bučno juho ali mineštro ponudimo v izvotljeni buči, ki jo kasneje porabimo za pripravo drugih jedi. Nasvet: Surovo izvotljeno bučo lahko uporabimo tudi kot jušnik in jo kasneje porabimo za pripravo drugih jedi ali pa »skledo« iz buče napolnimo z nadevom, vse skupaj spečemo v pečici in tudi vse razen lupine, če je ta pretrda, pojemo.