klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Mineštra s tunino, fižolom in koruzo

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mineštra s tunino, fižolom in koruzo
Sestavine
Št. oseb
večja pločevinka tunine v olivnem olju
pločevinka belega fižola
pločevinka zrnja mlade koruze
česna
olja
čebule
krompirja
moke
čiste kokošje juhe (lahko iz kocke)
lovorov list
timijana
soli in popra
goste sladke smetane
sesekljanega peteršilja

Opis

tunina v olivnem olju, beli fižol, mlada koruza, česen.....

Priprava

Česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Fižol stresemo v cedilo in ga pod tekočo vodo dobro splaknemo.

V posodi na olju popražimo česen in čebulo, vendar ne sme porumeneti. Dodamo krompir, mešamo in pražimo kakšno minuto. Nato dodamo moko, dobro premešamo in prilijemo juho.

Zavremo, dodamo lovorov list in timijan ter kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha. Nato prilijemo smetano, dodamo nadrobljeno tunino, odcejen fižol in koruzo ter kuhamo še nekaj minut, da se vse pregreje. Nazadnje po okusu dosolimo in popramo, odstavimo, potresemo s peteršiljem in ponudimo.