gasilec, gasilci
Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Mesne kroglice v zelenjavni omaki

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesne kroglice v zelenjavni omaki
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
riža
jajca
zmlete kumine
sladke paprike
soli
popra
olja
olivno olje
velika sesekljana čebula
na drobno zrezana ali naribana korenčka
zelo mlade bučke ali 1 malce večja
kocke narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke)
origana

Opis

mleto goveje meso, riž, jajce, ......

Priprava

Riž skuhamo tako, da pod zobmi ostane še čvrst. V skledi zmešamo meso, jajci, kuhan riž, kumino, 1 žličko sladke paprike, solimo in popramo. Zmes pustimo stati nekaj minut.

V posodi na olivnem olju steklasto prepražimo čebulo, dodamo korenje in še malo popražimo. Nato dodamo narezane bučke in paradižnik, začinimo z 1 žličko sladke paprike in origanom, solimo in popramo ter počasi pokrito dušimo.

Iz zmesi oblikujemo 12 malce sploščenih kroglic in jih v ponvi v vročem olju postopoma zlato ocvremo. Odcejene kroglice damo v paradižnikovo omako in na blagem ognju kuhamo še 5 minut.