sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Mesna pita z jajčevci

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesna pita z jajčevci
Sestavine
Št. oseb
zavitek vlečenega testa
velika jajčevca
moke
olja
mletega mesa (govejega ali mešanega)
manjša čebula
zrela paradižnika
olivnega olja
soli
popra
origana
jajci
mleka
mali lonček kisle smetane

Opis

zavitek vlečenega testa, jajčevec, mleto mešano meso

Priprava

Jajčevce narežemo, poprašimo z moko in ocvremo, kakor je opisano v receptu za ocvrte rezine jajčevcev. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, prav tako sesekljamo obrezke jajčevca in paradižnik. Jajci stepemo, solimo in zmešamo z mlekom.

V posodi na olivnem olju najprej popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo meso in sesekljan jajčevec, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Nato dodamo paradižnik, solimo in popramo, dodamo origano in nekaj žlic vroče vode ter pokrito dušimo 15 minut.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pravokoten pekač naoljimo in vanj položimo 2 plasti testa, na testo zložimo plast jajčevcev, nanjo damo plast mesnega nadeva in prelijemo s polovico mešanice jajc in mleka. Pokrijemo z listom testa in postopek ponovimo. Na vrhu naj bo plast testa, ki jo premažemo s kislo smetano. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.