favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Mesna pita z bučo

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesna pita z bučo
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
očiščene buče
rdeče paprike in 0.5 kos rumene paprike
manjša čebula
posušenega timijana
olja
jajci
moke
margarine za peko
soli in popra

Opis

govedina, buče, ostala zelenjava, testo

Priprava

Bučo in očiščeno papriko narežemo na kockice, čebulo olupimo in sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, papriko in meso, mešamo in pražimo približno 10 minut, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Začinimo s timijanom, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut. Nazadnje dodamo kockice buče, premešamo in odstavimo.

Moko in ščep soli presejemo na kupček, dodamo na kockice narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo nekaj žlic mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Plitev pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Testo razvaljamo in z njim obložimo dno in stene pekača. Jajci narahlo stepemo in vmešamo v mesno zmes. Nadev stresemo na testo in ga poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.