zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Marinirane sardele z bučkami

Čas priprave:

5 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Marinirane sardele z bučkami
Sestavine
Št. oseb
sardele
koruzne ali ostre bele moke
velika rdeča čebula
zelo mlade bučke ali 1 malo večja
olja
olivnega olja
vinskega kisa
soli
popra

Opis

mlade bučke, sardele, velika rdeča čebula

Priprava

Mlade bučke po dolžini narežemo na trakove, večjo bučko narežemo na koleščke. Bučke v vročem olju na hitro ocvremo in poberemo iz olja. Sardelam odstranimo glave in jih očistimo, nato jih povaljamo v moki in jih v vročem olju postopoma zlato ocvremo. Ocvrte ribice sproti polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo.

Sardele in bučke zložimo v plitvo posodo z ravnim dnom. Čebulo narežemo na koleščke. Na olivnem olju čebulo na hitro popražimo, da postekleni, solimo in popramo ter prilijemo kis. Ko zavre, odstavimo in prelijemo po sardelah. Pokrito pustimo, da se ohladi, in damo na hladno, da se okusi prepojijo. Tako pripravljene sardele lahko hranimo v hladilniku nekaj dni.