IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
 Marelični štruklji

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Marelični štruklji
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
lahke nepasirane skute
jajce
rumenjak
sladkorja
zrelih marelic
limonine lupinice v prahu
soli

Opis

vlečeno testo, skuta, marelice (lahko iz kompota)

Priprava

Skuti primešamo jajce, rumenjak, sladkor in limonino lupinico. Marelice umijemo in osušimo, prepolovimo in odstranimo koščice ter narežemo na četrtine. V veliki široki posodi zavremo najmanj 3 litre vode in posolimo.

Po dva lista testa zložimo enega vrh drugega, od krajšega konca proti sredini namažemo s tretjino skutnega nadeva, obložimo s tretjino narezanih marelic in zvijemo v štrukelj. Nato postopek ponovimo, da porabimo vse sestavine.

Vsak štrukelj posebej zavijemo v papir za peko in na koncih zavežemo. Štruklje položimo v vrelo vodo in jih kuhamo od 15 do 20 minut. Kuhane štruklje dobro odcedimo, odvijemo in narežemo. Po želji jih lahko še pokapljamo s stopljenim maslom ali na maslu prepraženimi drobtinicami.