pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Luknjasti špageti z mesno omako s šparglji

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Luknjasti špageti z mesno omako s šparglji
Sestavine
Št. oseb
debelih špagetov z luknjo
mlete govedine
manjša čebula
korenček
stebla belušne zelene
belih ali zelenih špargljev
graha
olja
soli
popra
sladke smetane

Opis

špageti z luknjo, govedina, korenček....

Priprava

Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Šparglje očistimo in narežemo na koščke. V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček in zeleno ter mešamo in pražimo toliko časa, da se vse malo zmehča. Dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo.

Nato dodamo koščke špargljev in grah, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 20 minut. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin.

Omako večkrat premešamo in po potrebi prilijemo še nekaj žlic vode, da je omaka sočna, nazadnje prilijemo smetano in dušimo še toliko časa, da tekočina povre in se omaka malo zgosti. Ko voda zavre, jo solimo in vanjo stresemo testenine. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.