zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Limonina pita

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Limonina pita
Sestavine
Št. oseb
moke
sladkorja
masla ali margarine
jajca
limoninega soka
nastrgana lupinica 1 neškropljene limone
sladke smetane
v sladkorne m sirupu kuhane rezine limone za okras

Opis

limona, sladka smetana, moka

Priprava

Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Iz moke, 25 g sladkorja, na kosmiče narezanega masla ali margarine in nekaj žlic vode na hitro zgnetemo krhko testo in ga pustimo počivati 10 minut.

Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo pekač. Pekač za 20 minut postavimo v hladilnik.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V skledi stepemo jajca, sok in nastrgano limonino lupinico in preostali sladkor. Nazadnje vmešamo še smetano. Zmes stresemo na testo in jo poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Proti koncu pečenja pito okrasimo z rezinami limone.