oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Kunec in korenje v omaki s pivom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kunec in korenje v omaki s pivom
Sestavine
Št. oseb
težak kunec, narezan na 6 kosov
svetlega piva
olivnega olja
baby korenčka (ali narezanega korenja)
velika sesekljana čebula
sesekljano steblo belušne zelene
lovorov list
soli
popra
kurkume (po želji)

Opis

kunec, korenje, pivo

Priprava

V primerno veliki posodi na 1 žlici olja popečemo kose kunca, nato jih preložimo na krožnik. V posodo damo še 1 žlico olja, sesekljano čebulo in zeleno, pražimo in mešamo, da se čebula zmehča. Nato dodamo korenček, lovorov list in kurkumo, solimo in popramo.

Prilijemo pivo, premešamo, kose kunca damo nazaj v posodo in pokrito dušimo približno 45 minut. Jed ponudimo s pečenim ali kuhanim krompirjem ali z rižem.