sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Kruhov puding z rozinami

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruhov puding z rozinami
Sestavine
Št. oseb
4 žemlje ali 4 večje rezine 1 dan starega belega kruha
mleka
jajca
sladkorja
vanilij sladkor
v rumu ali v topli vodi namočenih rozin
nastrgane lupinice neškropljene limone ali 1 žlica sesekljane kandirane
masla
sadnega sirupa

Opis

žemlje ali en dan star bel kruh, mleko, jajca, sladkor, rozine, sveže sadje za okras

Priprava

Žemlje ali kruh narežemo na kockice, prelijemo z mlekom in pustimo, da se kruh napoji. Pečico grejemo na 180 stopinj. Steklene ali porcelanaste modelčke namažemo z maslom.

Namočenemu kruhu primešamo jajca, sladkor, vaniljin sladkor, limonino lupinico in rozine. Kruhovo zmes razdelimo v modelčke in jih postavimo v večji pekač. Na dno pekača nalijemo toliko za vroče vode, da sega za prst pod rob modelčkov, in ga damo v ogreto pečico. Pečemo približno 25 minut, da se zlato zapeče.

Pečen puding zvrnemo iz modelčkov na krožnike, okrasimo s sadjem in prelijemo s sirupom.