Vroče ta hip

Kraljevska piščančja juha s šampinjoni Uredi recept

Ogledov: 2626

Za koliko oseb: 6 oseb

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 25 min

Skupaj: 55 min

Kratek opis

piščančje prsi, jušna zelenjava, šampinjoni...

Sestavine
1.0002 kosa piščančjih prsi
1.9998 stroka česna
1.0002 šopka jušne zelenjave
3 kosi mladih čebulic
300 g šampinjonov
1.9998 žlici masla
4.0002 žlic suhega belega vina
3 žlice moke
1.0002 dl sladke smetane
1.0002 ščepca suhega pehtrana
1.0002 ščepca soli in popra
Priprava
  • 1 V lonec damo piščančje prsi, ki smo jim odstranili kožo, dodamo olupljena stroka česna, jušno zelenjavo in pehtran, prilijemo 1,25 l tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 25 minut.
  • 2 Medtem ko se juha kuha, očistimo šampinjone in jih narežemo na lističe, čebulice z zelenjem vred zrežemo na koleščke. Kuhano meso odluščimo od kosti in narežemo na kockice. V skledici gladko zmešamo smetano in moko.
  • 3 V posodi stopimo maslo, dodamo šampinjone, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo in voda izpari. Malo posolimo, popramo, nato prilijemo vino in mešamo, da alkohol izpari.
  • 4 Gobam dodamo kockice piščanca in čebulico, dodamo zmes smetane in moke, nato med mešanjem postopoma prilivamo precejeno juho, da ne nastanejo grudice. Juho zavremo in kuhamo še 10 minut.

Podobni recepti