volodimir zelenski, oleksander sirski
Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina potrebuje manj vojakov, kot se je zdelo

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Kislo-sladko vložen fižol s korenjem

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kislo-sladko vložen fižol s korenjem
Sestavine
Št. oseb
korenja
rumenega in 500 g zelenega nizkega fižola
soli
vinskega kisa
sladkorja
cimetovih palčic
klinčkov
ingverja
zrnc belega popra

Opis

korenje, fižol, vinski kis....

Priprava

Korenje ostrgamo ali olupimo in narežemo na 3 mm debele koleščke. Fižol očistimo in narežemo na koščke. V veliki posodi zavremo 5 l vode, dodamo sol in v njej zelenjavo v manjših količinah postopoma kuhamo po 3 minute.

Blanširano zelenjavo s penovko poberemo iz vode, jo damo v cedilo, speremo s hladno vodo in dobro odcedimo.

Vodo od kuhanja odlijemo, v posodo nalijemo kis, dodamo sladkor in vse začimbe ter zavremo. V zavretku blanširano zelenjavo postopoma kuhamo po 15 minut. Kuhano zelenjavo s penovko poberemo iz zavretka, jo odcedimo in razdelimo v kozarce.

Sladko-kisli zavretek precedimo in vrelega nalijemo v kozarce z zelenjavo in jih takoj zapremo. Tako pripravljen fižol s korenjem je odličen kot solata ob hladnem pečenem mesu in perutnini ter kuhani ali dušeni govedini