sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Jesenska enolončnica z mletim mesom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jesenska enolončnica z mletim mesom
Sestavine
Št. oseb
mletega mesa (mešanega ali govejega)
rdeč korenček
rumen korenček
peteršiljeva korenina
rdeča paprika
na kockice narezane buče
olja
zdrobljenega timijana
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

mleto meso, korenček, paprika

Priprava

Zelenjavo očistimo, čebulo sesekljamo, papriko narežemo na krajše trakce, korenje in peteršiljevo korenino na koleščke.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo prepražimo, da postekleni. Nato dodamo meso, nekaj minut naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Solimo in popramo ter začinimo s timijanom. Nato dodamo še drugo zelenjavo, prilijemo 2 dl vroče vode in pokrito dušimo približno 30 minut, da se zelenjava zmehča. Po potrebi med dušenjem prilijemo še malo vroče vode. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in jo ponudimo.