sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Jabolčna pita

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jabolčna pita
Sestavine
Št. oseb
moke
soli
hladnega masla
hladne margarine
ledeno mrzle vode
jabolk
rjavega sladkorja
sok od limone
mletega cimeta
masla

Opis

moka, jabolka, maslo

Priprava

Za testo presejemo moko in sol. Dodamo na kocke narezano maslo in margarino ter premešamo. Z vilicami dobro zdrobimo kose v testu in dodamo toliko vode, da se testo dobro sprime. Oblikujemo v kepo, jo zavijemo v plastično folijo za živila in postavimo v hladilnik za pol ure.

Za nadev olupimo jabolka in jih narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sladkor in cimet ter dodamo jabolka in limonin sok. Dobro premešamo in počakamo pol ure, da se okusi prepojijo.

Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v krog s premerom okoli 30 cm in ga pazljivo prenesemo v okrogel pekač. Z vilicami nekajkrat prebodemo dno. Na testo položimo nadev in zavihamo rob testa. Po vrhu nadeva razporedimo koščke masla.

Pito pečemo 45 minut na 200 stopinjah.

Ko je pita pečena, jo po želji pokapljamo z medom, ki smo ga prej nekoliko segreli.