palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Hrustljavi zavitek z bučkami in fižolom

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hrustljavi zavitek z bučkami in fižolom
Sestavine
Št. oseb
zavitek zvaljanega listnatega testa (v rolici)
zelena bučka (dolga približno 20 cm)
mladi čebulici
mala pločevinka drobnega belega fižola
olivnega olja
masla
kurkume (po želji)
soli
poper
sesekljanega peteršilja
nastrganega parmezana

Opis

listnato testo, bel fižol, zelena bučka

Priprava

Bučko narežemo na kockice, čebulo sesekljamo, fižol stresemo v cedilo, ga splaknemo in dobro odcedimo. V večji ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo kurkumo, čebulo in kockice bučke, mešamo in dušimo nekaj minut. Vmes prilijemo od 2 do 3 žlice vroče vode, da čebula ne porjavi in se bučka zmehča. Solimo in popramo, primešamo odcejen fižol in peteršilj ter odstavimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač splaknemo z mrzlo vodo ali obložimo s papirjem za peko. Testo odvijemo, približno 2/3 površine potresemo s parmezanom, nanj damo nadev in zvijemo. Zavitek položimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se testo hrustljavo zapeče. Nazadnje zavitek narežemo in še toplega ali mlačnega postrežemo.