Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Hladni rostbif s kuskusom in dušeno zelenjavo

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hladni rostbif s kuskusom in dušeno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
rostbifa v kosu
kuskusa
buče
rdeče paprike
mlade zelene bučke
korenčka
olivnega olja
masla
soli in popra
timijana ali origana

Opis

rostbif, kuskus, bučke....

Priprava

Meso naoljimo in samo popramo, damo v posodo in z vseh strani na hitro popečemo, nato posodo prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo še 20 minut.

Zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo kockice zelenjave, mešamo in pražimo nekaj minut. Solimo in popramo, dodamo timijan ali origano, prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo še 15 minut.

Kuskus zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olja, premešamo, odstavimo in pokrito pustimo stati 5 minut. Nato dodamo maslo in kuskus z vilicami razdrobimo. Pečeno meso pustimo, da se popolnoma ohladi, šele nato ga narežemo na tanke rezine in ponudimo s toplo ali ohlajeno zelenjavo in kuskusom.