kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Hladen piščanec

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hladen piščanec
Sestavine
Št. oseb
velikih piščančjih prsi
olja
belega vina (ali čiste juhe)
soli in popra
mlade čebulice
korenčka
listov solate
paradižnika
peteršilja
majoneze

Opis

piščančje prsi, belo vino, čebulice, korenček....

Priprava

V pokriti posodi na olju spečemo piščančje prsi. Med pečenjem jih zalijemo z vinom ali juho, solimo in popramo. Pečene prsi pustimo, da se dobro ohladijo, šele nato jih narežemo in postrežemo na solatnih listih, z narezano mlado čebulico, na grobo naribanim korenčkom in rezinami paradižnika ter majonezo.