klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Dušene artičoke z mlado zelenjavo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene artičoke z mlado zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
artičoke (odvisno od velikosti)
česna
manjše steblo pora
korenček
zelena bučka
olivnega olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja
vode

Opis

artičoke, česen, por

Priprava

Artičokam obtrgamo zunanje trde liste, nato jih narežemo na krhlje. Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, korenček na kockice, bučko na paličice.

V posodi na olju najprej na hitro popražimo artičoke, por in korenje, solimo in popramo ter prilijemo 5 dl vroče vode. Pokrito dušimo toliko časa, da se artičoke zmehčajo, nato dodamo narezane bučke in vse dušimo še 5 minut. Nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem in s pečenim krompirjem ponudimo k mesu ali kot samostojno zelenjavno jed.