Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Čokoladni srčki

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladni srčki
Sestavine
Št. oseb
orehov
sladkorja
masla
soli
jajce
moke
čokoladnih ostružkov
temne čokolade (sestavine za nadev)
sladkorja
sladke smetane

Opis

70 srčkov - orehi, moka, temna čokolada...

Priprava

Orehe čim bolj na drobno narežemo (ne zmeljemo jih v sekljalniku!). Sladkor, zmehčano maslo in ščepec soli kremasto zmešamo. Potem dodamo jajce.

Dodamo moko, čokoladne ostružke in orehe in z rokami zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in postavimo na hladno za najmanj 4 ure.

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Testo še enkrat pregnetemo in zvaljamo približno 3 mm na debelo.

Z modelčkom oblikujemo srčke in jih pečemo od 8 do 10 minut.

Nadev pripravimo tako, da čokolado nalomimo na koščke. V ponvi med mešanjem segrevamo sladkor, in ko rahlo karamelizira (porjavi), prilijemo smetano. Kuhljamo tako dolgo, da se karamela popolnoma razpusti. Vročo mešanico prelijemo prek čokolade in mešamo, da dobimo gosto zmes. Kremo potem postavimo na hladno, da jo lahko namažemo na piškot.

Srčke z nadevom pokrijemo z drugim srčkom, ki ga nismo premazali.