GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Čokoladni mafini z marcipanom

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladni mafini z marcipanom
Sestavine
Št. oseb
moke
kakava v prahu
temne čokolade
pecilnega praška
sode bikarbone
jajce
sladkorja
masla
sladke smetane
surovega marcipana
bele čokolade za obliv
mleka

Opis

temna čokolada, moka, kakav v prahu

Priprava

V vdolbinice pekačev za mafine damo papirnate skledice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V kozico damo približno polovico masla in na koščke nalomljeno temno čokolado, nad soparo segrevamo in mešamo, da se čokolada stopi, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

V večji skledi zmešamo presejano moko s kakavom, pecilnim praškom in sodo bikarbono. Marcipan narežemo na 18 enako velikih kock. V drugi skledi stepemo jajce s sladkorjem in drugo polovico masla, primešamo smetano in stopljeno čokolado. Tekočo zmes dodamo suhim sestavinam in z lopatico na hitro premešamo, da se spojijo.

V modelčke damo po 1 žlico testa, na sredino položimo kocko marcipana in jih napolnimo s testom. Pekače postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut. Pečene mafine pustimo 5 minut v odprti pečici, nato jih preložimo na mrežico, da se ohladijo.

Ko se mafini ohladijo, belo čokolado nalomimo na koščke, damo v kozico, dodamo mleko in nad soparo stopimo. Mafine oblijemo s stopljeno belo čokolado in pustimo, da se čokolada strdi.

#nasazenazenska
nasazenazenska